امام جمعه موقت تهران توجه به معیارهای دینی را وجه تمایز انتخاب در سبک زندگی اسلامی دانست و گفت که رئیس جمهور آینده باید دین‌مدار و قانون‌مدار باشد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیت‌الله سیداحمد خاتمی در خطبه‌ اول نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به سبک زندگی در حوزه انتخاب، گفت: ما برای انتخاب دوست، انتخاب مدرسه و معلم، انتخاب همسر و انتخاب در عرصه‌های اجتماعی از قبیل انتخاب رئیس جمهور باید تلاش کنیم که انتخاب‌مان سرسری نباشد.

وی با بیان اینکه انتخاب باید براساس نگاه دینی و دقت لازم باشد، افزود: دوست بد انسان را بیچاره می‌کند و لذا جوانان باید در انتخاب دوست دقت کنند و هر کسی که برای دوستی آنها را دعوت می‌کند، لبیک نگویند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به لزوم دقت در انتخاب همسر خطاب به جوانان گفت: آقایان و خانم‌هایی که می‌خواهند ازدواج کنند، باید در انتخاب خود مشورت بگیرند و دقت کنند چرا که انتخاب‌های سرسری، مشکلات زیادی برای آنها به وجود خواهد آورد.

آیت‌الله خامنه‌ای با بیان اینکه انسان وقتی در معرض انتخاب قرار می‌گیرد باید توجه کند انتخاب او چه تأثیری در زندگی‌اش خواهد داشت، گفت که عرصه انتخاب از عرصه‌های مهم در سبک زندگی است.

وی در ادامه با بیان اینکه انسان باید در انتخاب‌های خود دین را معیار قرار دهد، افزود: جوانان بدانند که همسران متدین آنها را به سمت دین تشویق می‌کنند.

«از امام باقر (ع) سؤال شد چگونه زنی باید برگزید که ایشان فرمودند همسری متدین چرا که همسر متدین موجب عاقبت به خیری می‌شود؛ مفهوم این حرف اینست که اگر همسر انسان متدین نباشد، انسان عاقبت به خیر نخواهد شد».

آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه باید همه تلاش کنند که در عرصه انتخاب دین و باورهای اعتقادی را مورد توجه قرار دهند، عنصر اخلاق را عنصری مهم در تجلی رفتارهای اعتقادی انسان‌ها دانست.

وی تصریح کرد: هر کسی که می ‌خواهد موفق باشد باید رفتارهایش اخلاقی‌تر باشد؛ چرا که در عرصه‌های فردی و اجتماعی نیز اخلاق‌مداری بسیار مهم است.

خطیب نمازجمعه تهران به اهمیت مشورت در ‌انتخاب‌ها تأکید کرد و گفت: روایتی از امیرالمومنین (ع) است که تصریح می‌فرمایند در انتخاب‌ها افراد دیندار و قانون‌مندار را انتخاب کنید.

آیت‌الله خاتمی بر همین اساس متذکر شد: افرادی که دیندار و قانون‌مدار باشند، منفعت‌طلب نخواهند بود؛ یعنی به قول اهل فن، قوم و خویش خود را اتوبوسی بر مسند نمی‌آورد.

وی تصریح کرد: فردی که به قوم و خویش خود نگاه کند و آنها را در مسئولیت‌های مهم بنشاند، قطعاً زیرمجموعه او نیز چنین کاری را دنبال خواهند کرد و لذا بهتر است در انتخاب‌های خود افرادی را برگزینیم که دیندار و قانون‌مدار باشند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: رئیس جمهور آینده باید دیندار و قانون‌مدار باشد و مردم نیز به رئیس جمهوری رای خواهند داد که چنین ویژگی‌هایی را داشته باشد.

آیت‌الله محمد خاتمی خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران در خطبه دوم نماز جمعه، به موضوع انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و اظهار داشت: مهمترین موضوعی که هم‌اکنون با آرامش و با نشاط در حال انجام است مسئله انتخابات است و اولین مرحله انتخابات ریاست جمهوری با نام‌نویسی از کاندیداها کلید خورد.

وی افزود: طبق گزارشی که لحظاتی قبل مسئولان ارائه کردند تاکنون 322 نفر برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده‌اند، افرادی که ثبت‌نام می‌کنند باید ملزم به قانون اساسی باشند و معنای التزام هم این است که قانون شورای نگهبان را فصل‌الخطاب می‌داند و در این عرصه کسانی تایید صلاحیت یا رد صلاحیت می‌شوند، یک نفر قرار است توسط مردم انتخاب شود و در همه جای دنیا هر کسی از راه رسید، او را به عنوان کاندیدا قبول نمی‌کنند و فیلترهایی در این زمینه دارند.

خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران با بیان اینکه انتظار از شورای نگهبان این است که تایید صلاحیت یا رد صلاحیت کاندیدها براساس قانون اساسی باشد، گفت: در این زمینه سه نکته وجود دارد، یکی اینکه عده‌ای صلاحیتشان برای سمت ریاست جمهوری تأیید می‌شود، عده‌ای صلاحیتشان احراز نمی‌شود یعنی نه نفی می‌شوند و نه اثبات، عده‌ای هم برای سمت ریاست جمهور طبق قانون اساسی صلاحیت ندارند.

وی ادامه داد: برای دو حالت آخر، قطعاً شورای نگهبان صلاحیت کاندیدا را رد می‌کند، این رد صلاحیت ریاست جمهوری است، چه بسا آن فرد برای وزارت یا وکالت و یا برای مسئولیت‌های دیگر ممکن است صلاحیت داشته باشد، رد صلاحیت در عرصه ریاست جمهوری به معنای رد صلاحیت مطلق نیست.

«مرحله دوم بعد از تأیید صلاحیت‌ها اعلام می‌شود یعنی موضوع تبلیغات ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی باید تدابیری در زمینه تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری بی‌اندیشد، عملاً حدود سه ماه است که تبلیغات و حتی سفرهای تبلیغاتی کاندیداها آغاز شده است، مجلس باید طوری قانون بنویسد که قابل اجرا باشد، زمان تبلیغات قانونی بعد از اعلام تأیید صلاحیت‌هاست.»

آیت‌الله خاتمی با تأکید بر اینکه تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری باید از جنس جمهوری اسلامی باشد، تصریح کرد: اینکه کاندیداها بیایند و اصول نظام جمهوری اسلامی ایران را در تبلیغاتشان زیر سؤال ببرند، این اقدام در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست و همه جای دنیا چارچوب‌هایی وجود دارد، کاندیداها چارچوب‌های اصلی و قانون اساسی و ولایت فقیه را زیر سؤال نبرند، در تبلیغات انتخاباتی، کاندیداها توجه داشته باشند که مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی هوشیار شدند، وقتی شما پول‌های میلیاردی و فراوان خرج می‌کنید، مردم حق دارند که بپرسند از کجا آورد‌ه‌اید؟

وی اضافه کرد: با فرصت 10 ساعته‌ای که رسانه ملی برای تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری در نظر گرفته است، چه نیازی به بنر و عکس‌های مختلف است. اسراف در شأن کاندیداهای ریاست جمهوری نیست. کاندیداها در تبلیغاتشان مطالب را طوری مطرح نکنند که انگار 35 سال کشور ویرانه شده و ما می‌خواهیم کشور را آباد کنیم، این هم دروغ است و هم بی‌انصافی.

خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران یادآور شد: کاندیداهایی که بیایند در نطق‌های تبلیغاتی‌شان به بیگانگان گرا دهند، اینکه هوای ما را داشته باشید، این افراد خیلی بدبخت هستند کسانیکه می‌خواهند با اعتماد به بیگانگان رای بیاورند، بدانند از چشم ملت خواهند افتاد. البته این راه‌حل هم دارد، کاندیدایی که بیگانگان از او حمایت کردند بیاید بیانیه دهد و بگوید من هیچ ربطی به شما ندارم و نیازی هم به حمایت شما ندارم در آن صورت مردم می‌فهمند که این فرد ضد بیگانگان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: مرحله سوم مرحله اصلی انتخابات است، در انتخابات همیشه برای نظام جمهوری اسلامی ایران دو موضوع مطرح بوده است، موضوع اول حضور باشکوه ملت پای صندوق‌های رای است چراکه هر رای، یک رای به اصل نظام جمهوری اسلامی است.

خاتمی افزود: دشمن تلاش می‌کند که انتخابات در ایران اصلاً برگزار نشود و اگر هم برگزار شد، شور انتخاباتی در کشور وجود نداشته باشد، آنها به دنبال این هستند که با القاء آزاد نبودن انتخابات و بی‌فایده بودن انتخابات، فضای انتخاباتی پرشور نباشد؛ مردم ما بصیر و حماسه‌ساز هستند و به یاری خداوند متعال انشاءالله 24 خرداد حماسه بزرگ دیگری که دشمن را مبهوت و حیرت‌زده می‌کند خلق خواهد شد.

خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران همچنین مسئله بعدی در انتخابات را انتخاب اصلح دانست و تصریح کرد: انتخاب اصلح هم مبنای عقلی دارد و هم مبنای شرعی.

وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان کف صلاحیت‌ها و حداقل صلاحیت‌ها را می‌بیند و انتخاب حداکثر صلاحیت‌ها با شماست، گفت: تذکر 4 مطلب در عرصه انتخاب اصلح را لازم می‌دانم، یکی اینکه رئیس‌جمهور باید از بن جان خداباور باشد و حد شعاع نظام اسلامی و انقلاب اسلامی را در عمل قبول داشته باشد، دوم اینکه قانونمدار باشد و وقتی رئیس‌جمهور شد نگوید ما اختیارات نداریم، اگر قانون اساسی را مطالعه کرده باشد، متوجه می‌شود که اختیارات او همان‌هایی است که در قانون اساسی آمده است.

وی ادامه داد: رئیس‌جمهور فردی نباشد که خودش را فراتر از قانون ببیند، چنان برخورد نکند که من خط قرمز دارم، ما خط قرمزی در قانون نداریم و خط قرمز ما خود قانون اساسی است، کسی که چنین بینش، منش و رفتاری دارد معلوم می‌شود که نمی‌خواهد به قانون پایبند باشد.

آیت‌الله خاتمی در ادامه متذکر شد سومین موضوع این است که رئیس‌جمهور باید التزام عملی به ولایت فقیه داشته باشد و ولایتمدار باشد نه التزام شعاری، قانون اساسی در اصل 57 می‌گوید که 3 قوه زیر نظر ولایت مطلقه امر عمل می‌کنند، آقای کاندیدای محترم می‌توانی زیر نظر ولایت مطلقه امر عمل کنی؟ اگر می‌توانی بسم‌الله، اگر نمی‌توانی ثبت‌نام نکن و اگر نامزد شدی، انصراف بده.

وی خاطرنشان کرد: چهارمین نکته در این زمینه این است که کاندیدای ریاست جمهوری باید توان اداره کشور بیش از 70 میلیون نفری با این همه دشمنان را داشته باشد، او باید مدیر و مدبر باشد، افق آینده را ببیند، روزمرگی سم یک رئیس‌جمهور است، در عرصه مسائل اقتصادی روزمرگی و تصمیم‌های آنی گرفتن و تغییرات دائمی در سیاست‌های اقتصادی، فلج کردن کشور است، مدیر و مدبر کسی است که آینده را ببیند، پایبند به عقل جمعی باشد، بعضی‌ها در طول این چند سال خودشان را عقل کل می‌بینند و فکر می‌کردند می‌توانند همه تخصص‌ها را پیدا کنند. رئیس‌جمهور باید اهل کار جمعی باشد.

آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه کاندیداهایی که بعد از برگزاری انتخابات رای نیاوردند باید به قانون اساسی تمکین کنند، تصریح کرد: باید بعد از انتخابات فضای رقابت به فضای رفاقت و کار و تلاش تبدیل شود.

خطیب موقت نماز جمعه امروز تهران در بخش پایانی سخنانش به موضوع سوریه اشاره و تصریح کرد: در عرصه سوریه 3 موضوع اتفاق افتاده است یکی اهانت به ساحت مقدس حجربن عدی، این صحابه باوفای نبی اکرم (ص) و یار وفادار امیرالمومنین (ع) است، خوشبختانه در این عرصه هم علمای شیعه و هم علمای اهل سنت وارد شده‌اند و یکصدا محکوم کردند و این پدیده مبارکی بود و علمای بلاد اسلام علمای سنی کشورمان، علمای سنی سایر بلاد نشان دادند عملا که حسابشان از حساب وهابیت خبیث تکفیری جداست.

وی افزود: موضوع بعدی که باید به آن توجه کرد، پاسخ و واکنش خانواده بزرگ شیعه به تعبیر مقام معظم رهبری، بسیار پاسخ هوشمندانه‌ای بود، طراحی این جنایت با صهیونیست‌ها بود، همزمان به یک روستای سنی‌نشین حمله شده و تعداد زیادی را در آنجا کشته‌اند، آنجا احساسات شیعیان را جریحه‌دار می‌کنند و اینجا سنی‌ها را می‌کشند، قصه، قصه تعمیق فتنه مذهبی بود اما هوشیاری بسیار خوبی نشان داد جریان تشیع که در میدان دشمن بازی نمی‌کنند.

آیت‌الله خاتمی بر همین اساس خاطرنشان کرد: این کارها به اصطلاح معلول است زائیده یک طرز تفکری است که به نام دین، انگلیسی‌ها درست کردند. جریان وهابیت را انگلیسی‌ها صد سال پیش ساختند. از جریان علمای اهل سنت انتظار می‌رود حالا که معلول را محکوم کردند، علت را هم محکوم کنند و به صراحت بگویند که جریان وهابیت هیچ ربطی به اسلام ندارد آنچنان که علمای شیعه در رابطه با بهائیت این موضوع را گفته‌اند، بهائیت در تمام سایت‌هایشان می‌نویسد شیعه، اما همه علمای شیعه از اینها ابراز برائت کردند و گفته‌اند اینها هیچ ربطی به ما ندارند.

وی موضوع بعدی را مسئله حمله اسرائیل به سوریه عنوان کرد و گفت: حمله اسرائیل به سوریه دو پیامد مثبت داشت، پیامد مثبت اول این بود که عالم و آدم فهمیدند که جریان مخالف دولت بشار‌ اسد جریان صهیونیستی است بیش از 2 سال است 40 هزار تروریست را به جان این دولت انداختند و کاری از پیش نبردند، این جریان صهیونیستی است که خودش را نشان داده است.

وی همچنین تأکید کرد: پیامد مثبت دوم حمله رژیم صهیونیستی به سوریه این بود که باعث تقویت جبهه مقاومت شد. عربستانی که به سوریه تروریست صادر می‌کند، آن چنان عرصه بر عربستان تنگ شد که آنها هم مجبور شدند این حمله را محکوم کنند.

آیت‌الله خاتمی در خاتمه خاطرنشان کرد: مطلب سوم در رابطه با سوریه این است که آمریکایی‌ها بخصوص وزیر امور خارجه این کشور، مدام در این بوق می‌دمیدند که دولت بشار‌ اسد علیه مخالفان از سلاح شیمیایی استفاده کرده تا اینکه به صراحت مقامات بین‌المللی اعلام کردند که هیچ نشانه‌ای از استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی علیه مخالفان نداریم و نشانه‌هایی وجود دارد که مخالفان با سلاح‌های اهدایی دنیای استکبار از سلاح شیمیایی استفاده کرده‌اند.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس